COACHING

logo-alt-about

Over mij als coach

Ik ontwikkel me steeds meer als coach voor professionele danseressen, maar ook voor amateurdanseressen die het beste uit zichzelf willen halen.
Er is niets mooier, dan actief bijdragen aan de ontwikkeling van iemand die heel graag verder wil groeien. Het liefst help ik je te ontwikkelen tot danseres met een eigen dansstijl waarin je zowel jouw sterke als zwakke punten weet uit te buiten.

Successen

Vanaf 2011 heb ik tientallen individuele coaching van diverse professionele danseressen verzorgd. Dat niet zonder succes. In 2012 werd Iris onder mijn coaching meervoudig Benelux kampioene. Zij behaalde brons bij de solisten in de categorie Raks Sharki tijdens Bellydancer of the World 2014 en zilver in de Orientalicious Awards van 2015.

Eveneens volgden o.a. titels voor Iris en Tato het beste duet van de Benelux en Bellydancer of the World (Beste Duet 2013) en het  beste duet van Nederland (2013). De titel Nederlands kampioen (2013) en Bellydancer of the World in de categorie Folklore voor Tato. Een 2e plaats op het International Summer Bellydance Festival (2017) voor Naomi en 2e plaats in de Dutch Open (2017) voor El-Fatinat.  Op 3 december 2017 behaalde Donia Serena onder mijn begeleiding de 3de plaats op de Bellydancer of the World.

Maar coaching is niet alleen voor de competities, soms kan je gewoon wat hulp gebruiken bij het maken van een choreografie of heb je input of inspiratie nodig. Ook daarin heb ik meerdere danseressen kunnen ondersteunen zoals Sylenna, Badra Falak, Aisa Lafour, Donia Serena en AnJe.

Bovendien coachte ik diverse danseressen voor internationale podia. Zo waren danseressen Tato, Iris, Melushka, Naomi en ikzelf te zien als gastdansers en wedstrijddeelnemers over de hele wereld, waaronder Duitsland, België, Zwitserland, Frankrijk, Italië, Griekenland, Egypte, Bulgarije en Brazilië.

Wil jij je dans naar een hoger niveau tillen en werken aan eigenheid en kracht in je dans? Neem contact op met mij voor de mogelijkheden!

Thema’s voor coaching

Een coaching kun je boeken voor allerlei zaken, bijvorbeeld:

 • hulp bij het maken van een choreografie of juist improvisatie;
 • leren van Arabische ritmes en wat je daarmee kan;
 • opbouw van een goed optreden ;
 • werken aan technieken;
 • werken aan zelfvertrouwen;
 • heb je een ander onderwerp in gedachten? Neem contact op voor de mogelijkheden

Hoe werkt het?

Een coaching is altijd privé, behalve als je met een groep of een duet een coaching wil. We werken in een dansstudio en de duur is 1,5 uur.

Een afspraak kan telefonisch of via de mail gemaakt worden. Het is handig om vooraf te bespreken wat je van een coaching verwacht en waarin je gecoacht wilt worden.

De rest wijst zich van zelf.

testimonials

 • Ik geloof dat een wijze man ooit heeft gezegd dat goede beslissingen leiden tot goede resultaten. In mijn geval, in de hoedanigheid van buikdanseres, is het inschakelen van Ana Euson als privé-coach een sprekend voorbeeld van zo’n goede beslissing geweest. Ik was al een tijdje bezig met dansen, maar ik wilde meer, verder, dieper. Ik ging intensief werken met Ana, die me leerde mijn valkuilen onder ogen te zien en mijn kwaliteiten uit te buiten. Het resultaat was een artistieke groeispurt. Ana heeft namelijk een natuurlijke gave om feilloos zowel de zwaktes als de potenties van elke danser (en elk dansstuk) te benoemen en te bewerken. Ze is voor mij de perfecte coach: gul, kritisch, creatief en gepassioneerd.

  Tato
  Tato
 • Ana is een coach, die het beste uit je wilt halen.

  Ze is zeer gedreven in haar werk en kijkt naar je mogelijkheden. Dit heeft voor mij een ontwikkeling op dansgebied betekend en persoonlijk vlak.

  Dit maakt haar tot goede coach.

  Anje
  Anje
 • Tijdens coaching is Ana er op gericht om zoveel mogelijk uit mij te halen. Ana vind het belangrijk dat ik mijn eigen unieke dansstijl creëer en daar helpt ze mij bij. Ze kijkt goed en geeft aanwijzingen waar ik echt iets mee kan en waarvan ik kan groeien. Naast het helpen bij het maken van choreografieën geeft ze ook advies over kostuums, make up, performance en meer.

  Naomi
  Naomi Naomi Orienal Dance
 • Ana weet precies wat je nodig hebt als danseres, haar privélessen zijn goud waard! De lessen zijn uitdagend, intensief, gezellig en gewoonweg fantastisch. Ana let goed op je houding en ziet het mooie en bijzondere in elke leerling.

  Sylenna
  Sylenna
 •   Coaching met Ana is doelgericht werken aan je persoonlijke dansontwikkeling. Ana werpt op verrassende en onconventionele wijze een nieuw licht op je unieke bewegingsvocabulaire en vergroot daarbij je creatieve bereik. Het resultaat is niet alleen een zichtbare verbetering van je dansbeleving, benadering en bewegingskwaliteit, maar ook een enorme lading inspiratie en een bredere kijk op je eigen repertoire.

  Iris Iris Bellydance