OVER MIJ

logo-alt-about

Ana

Mijn leven staat grotendeels in het teken van de Oriëntaalse dans. Wat begon als een hobby is nu mijn beroep geworden. In 2007 startte ik met mijn bedrijf.  Nog steeds ga ik elke dag met veel plezier naar mijn werk. Op dit moment verzorg ik buikdanslessen en dance fitness lessen in Eindhoven. Sinds september 2019 worden onder mijn vleugels ook K-pop danslessen gegeven.
Bij AnaDanst komen dames van allerlei leeftijden over de vloer. Je bent nooit te oud om te beginnen met dansen. Maar ik doe meer: ik verzorg workshops, ik treed nog volop op en ben een coach. Als lerares en coach ben ik heel erg betrokken bij mijn leerlingen. Het maakt me gelukkig wanneer ik mensen zie opbloeien. Tijdens de workshops en optredens word ik het meest blij, wanneer ik een fijne, gezelligheid sfeer weet te creëren.

Mijn dansstijl is niet eenvoudig te omschrijven. Het is een combinatie van Egyptische, Turkse en Amerikaanse showdansstijl. Daarnaast zijn ook elementen uit het ballet en het bewegingstheater in mijn dans zichtbaar. De theatrale aspecten trekken mij nog steeds, vooral wanneer ik werk met mijn groep.

Mijn geschiedenis

Mijn eerste ontmoeting met het buikdansen was via een optreden in een theater. Het was liefde op de eerste gezicht. Dat is inmiddels al meer dan 18 jaar geleden. Wat begon als een hobby is nu mijn beroep geworden: van geschiedenislerares en projectmanager in de kunstsector, naar danseres. Dansen is echter altijd in mijn leven aanwezig geweest. Mijn oorsprong ligt namelijk in het bewegingstheater. Jaren speelde ik met veel plezier in de verschillende producties van theatermaker Halina Witek. Daarvoor nog nam ik pantomime lessen van Andreas Valdes. Op het moment houd ik mij voltijds en vol passie bezig met mijn bedrijf.

Portfolio